Inschrijven nieuwsbrief

SAM stelt de SAM coaches voor

Jullie hebben het vast ook al gemerkt: lente! De zon wint aan kracht en je voelt dat alles gaat  groeien. Krijg jij zelf ook nieuwe energie? Nu is een goed moment om te gaan sparren met een SAM-coach. Samen kijken wat je met jouw energie allemaal kunt doen. 

Waar kan een SAM-coach mee helpen:

-       Hoe zorg ik dat mijn lijf het tot mijn pensioen volhoudt?
-       Hoe ga ik om met stess of werkdruk?
-       Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en privé?
-       Welk werk past bij mij en wil ik de komende jaren doen?
-       Hoe kan ik beter in gesprek gaan over mijn werk?
-       Wat heb ik nodig om bij te blijven en mijn werk te doen?
-       Hoe kan het aanbod van SAM mij helpen  in mijn ontwikkeling?
-       Of waar jij het over wilt hebben.

Meld je hier aan voor een SAM-coach.

 

De SAM-coaches vertellen je graag ook wat meer over zichzelf.

Sharon van Leest

''Je hebt niet altijd de keuze in wat je meemaakt, wel de manier waarop je hiermee om gaat.''

Ik ben gefascineerd door de ontwikkeling van de werkende mens is. Als opleidingsdeskundige heb ik mij gespecialiseerd in loopbaancoaching. Door SAM kwam duurzame inzetbaarheid op mijn pad. Ik ben vooral bezig om te kijken of mensen passend werk doen. Zo niet, wat past dan wel? Werken vanuit je talent vergroot je werkplezier en geeft meer voldoening. Zo kun je voor langere tijd op een goede plek blijven. Dan ben je een gelukkiger mens en hou je het langer vol, omdat je met passie werkt.

SAM is voor mij een goede match. Ik ga graag aan de slag met mensen van de werkvloer. En ik vind het heel fijn om met mensen mee te denken op verschillende vlakken. Met o.a. 10 jaar ervaring als loopbaancoach in de bouw pas ik goed bij de technische groothandel. Ik sta dicht bij de mens en breng in kleine stappen een traject voor jou in kaart. Gewoon, informeel en laagdrempelig. 

SAM doet het goed, omdat SAM gewoon is en dichtbij. Ik zie dat je in korte tijd met mensen hele concrete stappen kunt zetten. Je kan in een uur of halfuur mensen echt helpen. Om zelf weer de regie te pakken. Zeker in combinatie met coaching, GoodHabitz, workshops.

 

Vivienne Weerts

''Life is what you make it.''

Ik begeleid mensen bij het zetten van een volgende stap in hun werk. Dat doe ik al jaren. Ik werk nu 1,5 jaar bij SAM. Werk is zo’n groot deel van je leven, dus het moet leuk zijn om dat vol te kunnen houden. En je wilt je fit voelen om met plezier naar je werk te gaan. Door jezelf te ontwikkelen en uit te dagen zorg je ervoor dat het leuk blijft. Als jij lekker in je vel zit, merkt je omgeving dat ook.

Ik koos voor SAM omdat het thema ‘duurzame inzetbaarheid’ mij aanspreekt en ik jullie in de technische branche daarmee wil helpen. De afwisseling is top. Van vragen over timemanagement tot het lastige gesprek. Leiderschap, voor jezelf staan, weten waar je goed in bent, erover nadenken en op reflecteren en aanzetten tot realiseren. Dat is de kern voor mij. Eigenaarschap nemen over je werk en inzien dat je belangrijk bent in het werk. Dan weet je dat jij het verschil maakt. 

We hebben nog ruimte om meer mensen te coachen. Doe het, want het kost jou alleen tijd en wij zijn goed in ons vak. De mensen die ik heb begeleid vonden het geweldig. Wat mij betreft stimuleren alle leidinggevenden hun medewerkers om te oefenen met gesprekstechnieken en andere vaardigheden.

 

Nienke Douma

''Ik wil de mensen meegeven dat er veel mogelijkheden zijn. Kijk naar wat je kan en wil. En denk niet in obstakels. Waar brand je vuurtje harder van? Dat vuurtje opstoken, daar houd ik van.''

Ik vind de manier van werken en de doelgroep van SAM erg leuk. Ik heb een zwak voor mensen voor wie ontwikkeling niet meteen logisch is. Het is belangrijk om na te denken wat je volgende stap. Hoe lastig het ook is, het is wel belangrijk. Doen wat echt bij jou past. Ik geloof erin dat je moet doen wat je goed kan en waar je passie ligt. Steek geen energie in iets wat je minder kan, want dat levert minder op. Mijn specialiteit is het contact maken. Het goede gesprek aangaan. Het verbinden. Ik ben oprecht, nieuwsgierig en geïnteresseerd in hoe mensen hun werk doen. Mensen binnen de doelgroep bewust maken van hun mogelijkheden.

 

Yvonne Bramer

''Werk ontspannen en krijg grip op je energie, je gedachten en je (werk) dag.''

Ik leer werknemers hoe ze ontspannen kunnen werken zodat ze volop energie én rust in hun hoofd hebben. Daarmee stijgt de productiviteit en het werkplezier en daalt het verzuim. Ik heb ontdekt hoeveel invloed voeding heeft. Ik gun iedereen ontspannen werk en grip op energie, gedachten en werk. Zowel werkgevers als werknemers.  Vitale werknemers maken de organisatie krachtig van binnenuit. Fit en vitaal het werk doen dat bij je past, waar je voldoening uit haalt en in kunt ontwikkelen. Mensen daarin begeleiden dat ook te ervaren zorgt voor een win-win-win situatie. Ik vind het heel mooi dat de branchevereniging via SAM aandacht heeft voor medewerkers en hen wil ondersteunen bij duurzame inzetbaarheid.

Ik wil veel medewerkers bereiken en hun raken met ons enthousiasme. Ze bewust maken van de mogelijkheden en ervaren wat het effect is als je zelf aan knoppen gaat draaien. Als jij de regie pakt op jouw fysieke en mentale vitaliteit, is er vaak zoveel meer mogelijk dan je denkt. Ik zie het keer op keer in coachgesprekken! Werken aan vitaliteit en gezondheid is zoveel krachtiger en leuker dan strijden tegen werkdruk en gebrek aan energie. Nu geef ik met veel plezier workshops tijdens bedrijfsbezoeken, ook op het gebied van vitaliteit. Daarnaast coach ik medewerkers: hoe ze ontspannen kunnen werken zodat ze volop energie in hun lijf en rust in hun hoofd hebben waardoor hun werkbeleving en productiviteit fors verbetert.

Of je nou wel of niet lekker in je vel zit, vragen kun je altijd hebben. Dan is de SAM-coach er. Voor jou. Om te helpen bij werk, balans en ontwikkeling. Eén gesprek kan al genoeg zijn om je weer te motiveren en inspireren. Of een paar gesprekken om je eigen ontwikkeling een boost te geven. SAM biedt je graag een SAM-coach aan. Wil je de diepte in? Kan ook. Doe dan een traject met drie coachingsgesprekken. Jij kiest wat bij jou past zodat je aan de slag kunt met je toekomst.

Meld je hier aan voor een SAM-coach.

weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief