Inschrijven nieuwsbrief

SAM houdt het hoofd koel

Ben je ook altijd zo druk?

SAM houdt van hard werken. Dat geeft voldoening en levert resultaat. Soms kan de balans wel omslaan. Dan neemt de druk toe en heb je het gevoel alles tegelijk te moeten doen. Dat is niet zo gek. We willen vaak oneindig veel en het is dan niet altijd even makkelijk om te kiezen of prioriteiten te stellen. Dan raak je voor je het weet het overzicht kwijt. Herken je dit? Op dat soort momenten houdt SAM het hoofd koel. Dankzij deze tool. Minder doen, of minder willen doen lucht op en geeft rust in je hoofd. Dat is de kern waar het om draait.

Hoe werkt het?

Wat wil je allemaal? Schrijf het eens voor jezelf op. Het kan zijn dat je hier een uur mee bezig bent, of zelfs een paar dagen. Maakt niet uit. Leg de lijst even weg en vul hem aan zodra je nieuwe ideeën krijgt. Is de lijst na een paar dagen compleet? Ga dan aan de slag en verplaats een aantal van je wensen naar de ‘Waiting for’- of ‘Ooit misschien’-lijst. Wanneer je gaat schrappen in de lijst met dingen die je wilt doen, neem je niet persé afscheid van je ambities. Je zorgt alleen voor ruimte in je leven, waardoor je je kunt focussen op dat wat je écht wilt.

Wat levert het op?

Je hebt duidelijke keuzes gemaakt. En je hebt jouw lijst als tastbaar bewijs. Je kunt de lijst bewaren en elke week even doornemen, aanvullen en zelfs aanpassen. Deze simpele methode zorgt voor meer ruimte in je leven en in je hoofd, en zorgt voor focus voor dat wat écht belangrijk is.


weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief