Inschrijven nieuwsbrief

SAM houdt je in beweging

Beweging. Hoe zit dat?

SAM vindt bewegen belangrijk. Zeker nu steeds meer mensen uren per dag zittend doorbrengen. Op het werk, voor de computer en in de auto. Dat lang achter elkaar zitten is ongezond, vindt SAM. Het geeft namelijk een verhoogde kans op chronische ziekten. Hoe zit dat eigenlijk, bewegen? Voldoende bewegen is op elke leeftijd belangrijk. Maar hoeveel moet je bewegen? Dat is voor iedereen anders. 

SAM zegt: kijk eens op de website van de Hartstichting. Daar vind je heel veel informatie over bewegen. Je beweegt namelijk al veel zonder erbij na te denken: op de fiets naar je werk, wandelen in de natuur of tijdens het klussen. Wil je weten of je voldoende beweegt? Op de website lees je alles over hoe je dat kunt ontdekken; met apps, apparaten en heldere informatie.

Hoe werkt het?

Op de site vind je informatie over beweegnormen afhankelijk van je leeftijd, je ziet voorbeelden van activiteiten die je kunt doen. Je kunt op trefwoord zoeken wat voor jou interessant is, je kunt tests doen en informatie vinden over de manier van bewegen die het beste bij je past.

Wat levert het op?

Je kunt een plan maken, helemaal afgestemd op je eigen situatie en doelen. Heb je toch meer advies nodig, dan kun je natuurlijk ook kijken of je organisatie hulp biedt met workshops of coaching. Vooral dat laatste vindt SAM belangrijk!


weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief