Inschrijven nieuwsbrief

SAM meet je plezier

Wat geeft je plezier?

SAM vindt plezier hebben belangrijk. In alles wat je doet. In je leven. En zeker ook in je werk. Sta je wel eens bij stil bij de vraag wat je plezier geeft? Als je het antwoord daarop weet, dan weet je namelijk ook wat je als een last ervaart. Dat kan helpen bij het maken van de juiste keuzes. Of het bespreekbaar maken hoe het zit met je werkgeluk. Deze tool helpt je daarbij.

Hoe werkt het?

De Pleziermeter is een checklist, die je in 2 stappen doet. In stap 1 geef je eerst je werkgeluk overall een score. In stap 2 geef je per onderwerp aan of je hier tevreden over bent of niet.

Wat levert het op?

Je krijgt een helder beeld van wat je plezier geeft en wat niet. Dit kun je met je leidinggevende bespreken, maar ook bespreekbaar maken in het werkoverleg met je collega’s. Op die manier kun je samen verbeterafspraken maken, waar iedereen wat aan heeft. Ga maar na: de werksfeer en je collega's bepalen veel van je werkplezier. Dus het is goed om regelmatig met elkaar te bekijken wat goed gaat en of er dingen zijn die jullie anders zouden kunnen doen om nog meer uit de samenwerking binnen het team te halen.

Dit levert een cultuur op, waarin je open zaken kunt bespreken en je meer verbinding voelt met je organisatie en je collega’s.


weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief