Inschrijven nieuwsbrief

SAM PRAAT MET JE

Hoe ga je met je leidinggevende in gesprek over inzetbaarheid

Activeer leidinggevenden

SAM houdt van een goed gesprek. Zeker als het gaat om de inzetbaarheid van medewerkers. Veel organisaties kennen de gesprekcyclus, waarin het vooral gaat over functioneren en ontwikkeling. Heb je die ook? SAM vindt het een gemiste kans alleen daarop te focussen. Er is nog zoveel meer dat van belang is om te bespreken. Hoe pakt jouw leidinggevende dat aan? Als je wilt dat je leidinggevende alle aspecten in inzetbaarheidsgesprekken meeneemt, dan heeft SAM hier een handige tool die je helpt bij de voorbereiding van jouw goede gesprekken daarover. 

Hoe werkt het?

De Dialoogkaart kun je voor jezelf als check gebruiken bij het voorbereiden van je inzetbaarheidsgesprek. Daarnaast kun je de Dialoogkaart ook inzetten om je leidinggevenden te prikkelen om vooraf na te denken over de eigen inzetbaarheid en hoe de gesprekken met medewerkers aan te gaan. 

Wat levert het op?

Met de Dialoogkaart maak je je gesprekken persoonlijker en menselijker, omdat je vanuit maatwerk het gesprek specifiek afstemt op je medewerker. Het helpt ook om soms lastige onderwerpen op een laagdrempelige manier op tafel te krijgen. Verder voorkomt deze tool eenzijdig inzoomen op slechts één aspect van het functioneren en wordt ook preventie makkelijker. Het vroegtijdig signaleren en bespreken voorkomt grotere problematiek bij medewerkers. Bovendien wordt ‘gewoon praten over inzetbaarheid’ gemakkelijker onderdeel van de organisatiecultuur.


weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief