Inschrijven nieuwsbrief

SAM zegt: hou vol!

Met duurzame inzetbaarheid aan de slag gaan én blijven.

SAM geeft nooit op. En daagt je uit om niet alleen met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Je moet ook aan de slag blijven ermee! En het ook actief onder de aandacht brengen en houden in de organisatie. Natuurlijk sta je daar als werkgever niet alleen voor. Dat is iets wat je samen doet. Met je hele team. Iedereen pakt zijn rol en draagt eraan bij dat inzetbaarheid niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst ‘leeft’. SAM heeft hiervoor een paar tips, die je daarbij kunnen helpen.

Wat kun je doen?

Duurzame inzetbaarheid wordt vaak in één adem uitgesproken met een leven lang leren. SAM snapt dat. Want als je bereid bent om te leren, dan ben je ook bereid mee te gaan met je tijd. Dus zorg dat je het bijblijven met de ontwikkelingen in de technische groothandel bij alle medewerkers stimuleert. Wat daarbij kan helpen, is om duurzame inzetbaarheid ook een vast onderdeel te maken van je werkoverleg. Spreek met elkaar vaste thema’s af en plan die ook (ver) vooruit. Als het bij herhaling terugkomt op de agenda, dan zul je merken dat het ook bij je medewerkers onder de aandacht blijft. Wat je verder nog kunt doen, is duurzame inzetbaarheid meenemen in je HR-cyclus. Dus neem het zeker ook mee in de persoonlijke gesprekken en ontwikkelplannen van je medewerkers. Daag hen uit om zelf met ideeën en initiatieven te komen. Vraag hen regelmatig wat zij nodig hebben in hun werk. Om te groeien, maar ook gewoon, om het werk gemakkelijker, veiliger en gewoon prettiger te kunnen doen.

Wat levert het op?

Door duurzame inzetbaarheid steeds onder de aandacht brengen, tijdens het werkoverleg of persoonlijke gesprekken, geef je aan dat je het als werkgever een belangrijk thema vindt. Daarnaast gaat het ook meer ‘leven’ en groeien in belang als je je werknemers ook zelf actief over hun werk laat nadenken. Wat kunnen zij zelf doen? Wat verwachten zij van hun toekomst? Waar willen zij groeien, of wat willen zij veranderen? Zijn er ook dingen die hetzelfde mogen blijven? En waar worden ze blij van? SAM zegt: wees nieuwsgierig. Daag jezelf én je medewerkers uit en blijf met elkaar acties ontwikkelen om duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie te stimuleren.

weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief