Inschrijven nieuwsbrief

SAM zegt: hou vol!

Met duurzame inzetbaarheid aan de slag gaan én blijven.

SAM geeft nooit op. En daagt je uit om dat ook niet te doen. SAM daagt je uit om niet alleen met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Maar om er ook mee aan de slag te blijven! Het actief onder de aandacht te brengen en te houden in je organisatie. Als werkgever sta je daar niet alleen voor. Dat is iets wat je samen doet. Met je hele team. Iedereen pakt zijn rol en draagt eraan bij dat inzetbaarheid niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst ‘leeft’. SAM heeft daar een paar tips voor, die je daarbij kunnen helpen.

Wat kun je doen?

Duurzame inzetbaarheid wordt vaak in één adem uitgesproken met een leven lang leren. SAM snapt dat. Want als je bereid bent om te leren, dan ben je ook bereid mee te gaan met je tijd. Dus zorg dat je alle medewerkers stimuleert bij te blijven met de ontwikkelingen in de technische groothandel. Wat daarbij kan helpen is duurzame inzetbaarheid een vast onderdeel van je werkoverleg te maken. Spreek met elkaar vaste thema’s af en plan die (ver) vooruit. Als het vaak terugkomt op de agenda, dan zul je merken dat het ook bij je medewerkers onder de aandacht blijft. Verder kun je duurzame inzetbaarheid ook meenemen in je HR-cyclus. Neem het mee in persoonlijke gesprekken en ontwikkelplannen van je medewerkers. Daag hen uit om zelf met ideeën en initiatieven te komen. Vraag hen regelmatig wat zij nodig hebben in hun werk. Om te groeien, maar ook gewoon om het werk gemakkelijker, veiliger en prettiger te kunnen doen.

Wat levert het op?

Door duurzame inzetbaarheid steeds onder de aandacht brengen, tijdens het werkoverleg of persoonlijke gesprekken, geef je aan dat je het als werkgever een belangrijk thema vindt. Daarnaast gaat het ondewerp meer leven en groeit het belang als je je werknemers zelf actief over hun werk laat nadenken. Wat kunnen zij zelf doen? Wat verwachten zij van hun toekomst? Waar willen zij groeien, of wat willen zij veranderen? Zijn er dingen die hetzelfde mogen blijven? En waar worden ze blij van? SAM zegt: wees nieuwsgierig. Daag jezelf én je medewerkers uit en blijf met elkaar acties ontwikkelen om duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie te stimuleren.


weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief