Inschrijven nieuwsbrief

SAM PRAAT MET JE

Hoe ga je met je leidinggevende in gesprek over inzetbaarheid

SAM houdt van een goed gesprek. Zeker als het gaat om de inzetbaarheid van medewerkers. Veel organisaties kennen de gesprekscyclus, waarin het vooral gaar over functioneren en ontwikkeling. Heb je die ook? SAM vindt het een gemiste kans om alleen daarop te focussen. Er is nog zo veel meer dat van belang is om te bespreken. Hoe pakt jouw leidinggevende dat aan? Als je wilt dat je leidinggevende alle aspecten in inzetbaarheidsgesprekken meeneemt, dan heeft SAM daar een handige tool voor: De Dialoogkaart.

Hoe werkt het?

De Dialoogkaart kun je voor jezelf als check gebruiken bij het voorbereiden van je inzetbaarheidsgesprek. Daarnaast kun je de Dialoogkaart ook inzetten om je leidinggevenden te prikkelen om vooraf na te denken over de eigen inzetbaarheid en hoe de gesprekken met medewerkers aan te gaan. 

Wat levert het op?

Met de Dialoogkaarten maak je je gesprekken persoonlijker en menselijker. Vanuit maatwerk stem je het gesprek specifiek af op je medewerker. En het helpt om lastige onderwerpen op een laagdrempelige manier op tafel te krijgen. Daarnaast voorkomt deze tool eenzijdig inzoomen op slechts één aspect van het functioneren en wordt preventie makkelijker. Vroegtijdig signaleren en bespreken voorkomt grotere problematiek bij medewerkers. En ‘gewoon praten over inzetbaarheid’ wordt een makkelijker onderdeel van de organisatiecultuur.


weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief