Inschrijven nieuwsbrief

SAM onderzoekt je stijl

Hoe geef je leiding aan inzetbaarheid?

Activeer leidinggevenden

SAM stelt graag de juiste vragen. Zeker als het gaat om hoe je leiding geeft aan duurzame inzetbaarheid. Heb je je dat wel eens afgevraagd? SAM heeft hiervoor een interessante vragenlijst samengesteld, gebaseerd op de vragen van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid van TNO. Met deze vragenlijst zie je als leidinggevende hoe je scoort op de 6 basiscompetenties voor leidinggeven aan inzetbaarheid. 

Hoe werkt het?

De scan ‘Leidinggeven aan inzetbaarheid’ werkt in de kern heel eenvoudig. Onderzoek je eigen stijl en geef bij iedere stelling aan wat je veel doet, minder doet en nog wilt uitbreiden. 

TIP van SAM: Naast deze ‘zelfscore’ te doen, kan het natuurlijk handig zijn om gelijk door te pakken en ook je medewerkers te vragen wat zij meer, minder, anders nodig hebben.

Wat levert het op?

Deze scan levert in de eerste plaats inzicht op. Je krijgt je ‘zelfscore’ te zien en kunt daaraan direct je eigen ontwikkelplan koppelen. Ook kun je met je eigen team actie ondernemen om nog meer doelgericht met elkaar te werken aan inzetbaarheid. 

weten wat er gaat veranderen in je werk?
Sam helpt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief